Interview Marian & Jelmer – IKC Weesp

Een kleine maand geleden is ons team benaderd door Jelmer Kruyt van Konings kinderen & Marian Feenstra van Cadans. Het opvang probleem in Weesp vraagt creatieve oplossingen, een nieuwe wet zou uitkomst kunnen bieden, dat was precies het idee van Marian & Jelmer. Met 102 vrijblijvende ondersteuningsverklaringen van ouders uit Weesp en omstreken kan het Ministerie van onderwijs een aanwijzing aan de gemeente geven om huisvesting te regelen waar het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) kan worden opgestart. Dit betekent dat er voor een grote groep ouders zonder uitzicht op een BSO plek nu een oplossing in zicht lijkt te komen.

Omdat Joline en ik nog best wel wat vragen hadden, besloten we een kort vraaggesprek te houden met de beide initiatiefnemers. Kijk hieronder het gesprek terug:

30-9-2021: Na het opnemen van dit interview bleek de procedure langer in beslag te nemen. De genoemde aanvangsdatum van augustus 2022 moet daarom augustus 2023 zijn.

Heb jij een zoon of dochter tussen 2 en 5 jaar oud? Woon je in de omgeving van Weesp? Laat dan via deze link je ondersteuningsverklaring achter bij DUO. De initiatiefnemers van de IKC Weesp hebben aangegeven dat de 102 ouders die een ondersteuningsverklaringen achterlaten, garantie op een (BSO) plek krijgen vanaf aug/sept 2023. Hieronder uitleg over de stappen die gezet moeten worden.

Heb je vragen over dit initiatief? Geef ze hieronder aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.