Heerlijk wonen in Weespersluis

Weespersluis wordt een ruim en groen woonlandschap in de Bloemendalerpolder van Weesp. Zeer centraal gelegen, op 10 treinminuten van Amsterdam, dichtbij ‘t Gooi én bij de Vecht. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. Het historische centrum van Weesp is op steenworp afstand. Hier wil je wonen!

Tot 2028 worden gefaseerd ca. 2.900 woningen in Weespersluis gebouwd. (BRON: www.weespersluis.nl)

Met huizenprijzen van tegenwoordig minimaal €625.000 (het loopt op tot €1.585.000) kan je prachtige woningen verwachten in een nog mooiere wijk.

Kinderopvang – beperkte faciliteiten

Weespersluis heeft vooralsnog 2 basisscholen, waar op dit moment plek is voor 600 kinderen (de scholen kunnen uitgebouwd worden en krijgen een gezamenlijke maximale capaciteit van 1.000 kinderen). Ook is er een BSO, tussen de beide scholen in. Deze wordt georganiseerd door de stichting Kind & Co. De wachtlijsten voor de buitenschoolse opvang zijn echter groot. Ouders uit Weespersluis ontvingen recent een brief van Kind & Co waarin werd uitgelegd dat er voor veel kinderen in 2021 en begin 2022 geen plek zou zijn. “Op dit moment hebben wij nog geen inzicht of wij uw kind daarna wel een plaats kunnen aanbieden,” schreef de organisatie in de brief.

Daarnaast zijn beide basisscholen ook vol aan het raken. ‘Koopt er iemand nú een huis in Weespersluis? Dan kan deze persoon zijn kinderen nooit bij één van deze scholen of de BSO inschrijven.’ Er is gewoonweg niet genoeg capaciteit.