In beeld: Anouk & Nathalie

Nathalie (l) & Anouk

Vanaf de opstart van de Kleine Weespers zijn we vooral bezig geweest met overleg met alle stakeholders, politiek, KDV ondernemers & de ontwikkelaars. Nu Weespersluis begint in te huizen komen de eerste problemen van ouders in beeld. Vandaar dat we de komende tijd hier aandacht willen besteden aan de verhalen van ouders die in de problemen komen door het gebrek aan opvang. Vandaag het verhaal van Nathalie & Anouk. De trotse ouders van Pax (4) & Zola (2)

Alex: Fijn dat ik vandaag even bij jullie langs mocht komen. Anouk, jij mailde ons naar aanleiding van de oproep in de vorige nieuwsbrief om verhalen te delen over het gebrek aan opvang. Anouk: Ja inderdaad, we hielden jullie website al een tijdje in de gaten maar dachten eigenlijk dat het allemaal wel los zou lopen. We hebben druk gezocht naar een school voor Pax en begrepen op de open dagen dat de BSO opvang geen probleem zou moeten worden. Helaas bleek al snel dat de wachtlijst voor de BSO dusdanig was dat we niet te maken hadden met een tijdelijk maar structureel probleem. Nathalie: Anouk werkt in Amsterdam Zuid-Oost en ik in Utrecht Centraal, je snapt dus dat we heel graag vlak bij ons huis de opvang en BSO hadden willen hebben. We stonden al ruim een half jaar op de BSO wachtlijst en toen hoorde we dat Kind & Co. het hele schooljaar 2019-2020 geen plek kon realiseren. Ja dat betekende dat we voor onze kinderen op zoek moesten naar een andere oplossing. Alex: Hoe hebben jullie dit nu opgelost dan?


Anouk: We hebben besloten om Pax in te schrijven op een school in Ijburg, wel met pijn in de buik want dit haalt alle flexibiliteit weg. Omdat Nathalie in Utrecht werkt en afhankelijk is van OV kan er dus niet veel mislopen aan mijn kant. We balen enorm, we hebben juist gekozen voor Weespersluis met het idee dat we alles onder een dak hadden. Notabene een school op loopafstand en nu gaat Pax zijn leven opbouwen met vriendjes in Amsterdam. We gaan over 2 jaar de balans opmaken maar als het hem goed bevalt betekent dit dat we ook onze jongste in Amsterdam moeten onderbrengen. En daar gaat dan het idee om alles dicht bij elkaar te hebben. Het is toch van de zotte dat we dan weer terug naar Amsterdam moeten verhuizen? Alex: Dus jullie hebben nu alle inschrijvingen in Weesp geannuleerd?
Anouk: Ja, we hebben de directeur van onze school naar keuze geïnformeerd dat we nu voor Amsterdam kiezen. Voor ons is er geen oplossing maar we hopen dat we met dit verhaal kunnen laten zien dat dit de levens van mensen fors in de war schopt. Hopelijk worden mensen komende tijd wakker want het probleem gaat alleen maar groter worden met de verdere uitbreiding van Weespersluis.


Loop jij met je gezin ook aan tegen dit soort problemen? Mail je verhaal aan opvang@kleineweespers.nl. Dan kunnen we laten zien dat het een écht probleem is en niet alleen een planningsfoutje van politiek en ontwikkelaars op papier.