Basisscholen in Weespersluis

In Weespersluis zit een Brede School voor zo’n 1000 leerlingen, welke in twee fases gebouwd wordt. In de eerste fase worden twee scholen voor ieder ruim 300 leerlingen gebouwd, alsmede een sporthal, buurtkamer, voorziening voor vroeg- en voorschoolse educatie, buitenschoolse opvang en een verenigingsruimte. De tweede fase betreft een uitbreiding van beide basisscholen, waarvan de noodzaak en omvang afhankelijk is van het leerlingenaantal dat voor langere tijd duurzaam te verwachten is. Op dit moment wordt uitgegaan van een tweede fase voor ruim 300 leerlingen. (BRON Gemeente Weesp)

De wachtlijsten bij de BSO baren de ouders in Weespersluis zorgen. Maar recent is er een andere zorg bijgekomen: de plekken op de basisscholen in de wijk. Toen Alex van der Baan enkele weken geleden langsging bij de Nieuwe Jozefschool, trof hij toekomstige bewoners van de wijk aan die werden verteld dat er geen plek op de school meer is voor kinderen geboren in 2017. “Het lijkt erop dat hetzelfde probleem dat begon bij de kinderopvang nu ook gaat ontstaan op de basisschool. De school is net een paar maanden open. De verbouwing voor fase 2 gaat beginnen. Kunnen kinderen dan met die extra capaciteit wel terecht, of moeten de kinderen uit Weespersluis naar school in andere wijken van Weesp of zelfs naar IJburg?”

Remon Pontman, directeur van de Nieuwe Jozefschool, bevestigt het probleem. “Er zijn inderdaad bij ons op de nieuwe locatie geen plekken meer voor kinderen geboren in 2017. We hebben het aantal plaatsen al verhoogd van 58 naar meer dan 65, maar we moeten nee verkopen op het moment.”

De school is op zoek naar een oplossing voor de groep kleuters. “We zijn in gesprek met de gemeente om een oplossing te zoeken. We zijn onder andere aan het kijken of de scholen in het centrum nog plek hebben.”

BRON: Weespernieuws