UPDATE november 2021: Alex is per 30 november niet meer actief betrokken bij de Kleine Weespers

UPDATE juli 2021: Justus heeft begin 2021 aangegeven dat hij zijn extra tijd in andere zaken wil steken. Mede namens de ouders in Weesp, veel dank voor je hulp en inzet Justus!

Na onze inspraak op 26 februari 2019 en de start van onze actiegroep eind 2018 hebben we veel belletjes gekregen van ouders en de media. Het leek ons daarom een goed idee om na deze hectische week onszelf ook aan jullie voor te stellen. Vandaar dat we vanmiddag na het werk nét voor het spitsuur thuis bij elkaar kwamen voor een foto en een kort interview met elkaar.

Alex van der Baan

Alex: Justus, we hebben elkaar 3 weken geleden via LinkedIn ontmoet nadat ik spreektijd had aangevraagd in de raad en jij een Petitie was gestart, hoezo deze petitie? Justus: Ik had de reden natuurlijk al genoemd in mijn betoog aan de raad, maar het kwam simpelweg omdat ik boos werd. Na 9 maanden op alle wachtlijsten en dan horen dat je in 2019 niet op een plek hoeft te rekenen, misschien zelfs niet in 2020, dat ging mijn pet te boven. Dus ik startte de petitie en merkte dat dit een probleem was dat enorm leefde bij mijn buren en andere ouders in Weesp.

Alex: Heb je dit al eerder gedaan of hier ervaring mee? Justus: Haha, nee niet echt. Ik werk als Supply Chain Director, ik ben verantwoordelijk voor de stroom van ingrediënten voor babyvoeding en supplementen, iets heel anders dan actie voeren voor kinderopvang. Maar hoe ben jij hier zo in terecht gekomen Alex?

Eigenlijk door een vergelijkbare frustatie die jij noemt, ik zat in een appgroep met buren en dacht laat ik dit eens oppakken. Omdat ik 4 jaar in de stadsdeelraad van Amsterdam-West heb gezeten wist ik de weg in de gemeentelijke procedures. Tijdens mijn periode in West heb ik gewerkt aan een tool om bewoners meer en beter te laten participeren. Die kennis hebben we mooi in kunnen zetten om alle toekomstige buren samen te organiseren.

Justus Cramer

Justus: En verder, in het dagelijks leven? Alex: Samen met mijn compagnon heb ik een bedrijf waarbij ik huurders en eigenaren van vastgoed adviseer in ICT toepassingen in bedrijfsverzamelpanden. Net als jij niet geheel in lijn met de kinderopvang. Daarnaast natuurlijk vader van mijn zoon Eero, hij is nu 15 maanden oud. Hoeveel kids heb jij?

Justus: Ik heb 2 kinderen, Rosalie en Olivier, zij is nu ruim 2 en hij is net 3 maanden.