Er is een tijd van komen.. en van gaan

Goedemorgen allemaal, in deze nieuwsbrief wil ik graag afscheid van jullie nemen als trekker van de Kleine Weespers. Eind 2018 startte mijn actie richting Gemeente Weesp & de GEM die begin 2019 tot de Kleine Weespers leidde. Inmiddels drie jaar verder moet ik helaas de conclusie trekken dat er binnen de Gemeente Weesp vooral aandacht is voor het uitdelen van wachtgeld en het aanstellen van een ‘loods’ die kennelijk niet in bezit is van een telefoon.

Jullie merken het waarschijnlijk al aan mijn laatste zin, het vertrouwen dat ik had in de wil van partijen om een verschil te maken samen met ouders is weg. Daarvoor in de plaats is de realisatie gekomen dat er belangen spelen op de achtergrond bij de Gemeente Weesp, de schoolbesturen, Kind en Co & de GEM die niet in lijn zijn met die van de ouders.

Het lukt zelfs niet om een OPC initiatief van en voor ouders van de grond te krijgen. De benodigde tijd om met alle partijen koffie te drinken wordt gefrustreerd. De bestaande belangen blijken te groot om met ouders te praten. Die realisatie, gecombineerd met de hartenkreten van ouders in onze inbox is voor mij helaas niet meer te combineren met mijn gezin en werk. Het enige wat ik ouders nu nog kan adviseren, reken op niets in Weesp, regel een au-pair.

Ik hoop dat er onder onze achterban ouders zijn die met frisse moed en wil mijn project en website willen adopteren. Zo ja, laat van je horen via opvang@kleineweespers.nl

Dank voor jullie steun en vriendelijke woorden de afgelopen jaren. Jullie energie was de reden om dit project zo lang vol te houden.

Alex van der Baan