Crèches in Weespersluis

In 2019 betrokken de eerste bewoners Weespersluis en vanaf dat moment is er een wachtlijst voor kinderdagopvang in Weesp.

Met de komst van nieuwe aanbieders van kinderdagopvang en de uitbreiding van bestaande aanbieders in 2021, lijkt er verlichting te komen voor de dagopvang. “We horen nog steeds van ouders die daarvoor tegen wachtlijsten aanlopen, maar ik vermoed dat dit volgend jaar grotendeels opgelost zou moeten zijn,” licht Alex toe.

In juni ging nieuwe kinderopvang Liefjes van start aan de Nijverheidslaan. Door geklungel van de gemeente met de vergunningsaanvraag is deze niet inhoudelijk getest, maar daardoor kon de opvang wel snel openen. De locatie is begonnen met één babygroep en één verticale groep, maar er zullen nog minimaal drie dagopvanggroepen en twee groepen voor naschoolse opvang volgen in 2021 en 2022, meldt Liefjes.

Nieuwe aanbieder Koningskinderen gaat een dagopvang en BSO openen op de grens tussen Weesp en Muiden. Het plan is om de locatie medio 2022 te starten. Daarnaast gaat Kind & Co Ludens in augustus van dit jaar een nieuwe kinderdagverblijf openen speciaal voor ouders uit Weespersluis. De dagopvang aan de Hogeweyselaan, genaamd ‘De Buuren’, heeft dertig kindplaatsen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen die een opvangplek hebben bij De Buuren zullen in 2023 eventueel meeverhuizen wanneer het kinderdagverblijf Weespersluis opent.

BRON: Weespernieuws