Met het vertrek van Justus uit het team van de Kleine Weespers was er een plekje vrij gekomen. Door alle commotie rondom BSO kwam ik in contact met Joline. Op deze plek stelt ze zich aan jullie voor.

Alex: Joline, wat fijn dat je wil helpen. Waarom is de actiegroep voor jouw gezin relevant?

Joline: Als er iemand is die kan zeggen dat we niets wisten van het opvangprobleem, zijn het mijn man Erik en ik wel. We waren nota bene de allereerste koper in Weespersluis. Misschien wel daarom is het KDV probleem van jou en Justus destijds aan ons voorbij gegaan.

Alex: Maar inmiddels slaat de BSO bom ook bij jullie gezin hard in?

Joline: Absoluut! Onze zoon gaat vanaf november naar school en mijn dochter volgt over twee jaar. Maar de schoolbesturen en Kind & Co. laten het volledig afweten. Na de definitieve brief vanuit Kind & co was ik in het begin woest, verbolgen, verbaasd en teleurgesteld. De dagen daarna besloot ik dat ik daar niets mee op schoot en nam ik contact op met jou, ik moést íets doen!

Alex: Je hebt inmiddels al een gesprek gehad met de GEM en ook een goed idee wat je precies wil gaan doen. Kan je de lezers daar wat meer over vertellen?

Joline: Ik wil heel graag dat onze (toekomstige) buren weten waar ze aan toe zijn. Daarom ga ik vanuit de Kleine Weespers o.a. de publiciteit zoeken om dit probleem in Amsterdam, onder potentiële kopers, bekend te maken. Op die manier kunnen we de GEM Bloemendalerpolder motiveren om te lobbyen bij de gemeente, de schoolbesturen en Kind & Co, voor snellere groei van de capaciteit. Dat geldt voor zowel KDV, basisonderwijs, BSO én middelbaar onderwijs. Want die bui zien we nu ook al hangen voor over 8 jaar.

Alex: Enorm fijn dat je mee komt helpen, hieronder het artikel van de allereerste kopers in Weespersluis.