Op naar Amsterdam

Sinds onze Kerstupdate, is het opvang probleem in Weesp extra onder de aandacht gebracht door Weespernieuws en NH Nieuws. We zijn natuurlijk erg blij met deze aandacht. Helaas merken we dat kopers in Weespersluis te vaak pas na aankoop er achter komen dat er geen plek is voor de kinderen.

Daarom is volgens ons nu de tijd aangebroken om het opvang probleem in Weesp aan te kaarten in Amsterdam. Niet alleen om een voorsprong te nemen op de Amsterdamse fusie maar ook om onze toekomstige buren te informeren over het gebrek aan opvang in Weesp. Want ondertussen kunnen we op de website van BPD & Adriaan van Erk nog steeds lezen hoe kindvriendelijk en vol faciliteiten Weesp is.

We hebben sinds begin 2020 contact met verschillende fracties in de Amsterdamse gemeenteraad. Met een zeer uitgebreid dossier, een volledig uitgeput participatietraject met politiek en bestuurlijk Weesp is nu de tijd rijp voor de stap naar Amsterdam.

De raadscomissie Werk, Inkomen & Onderwijs (WIO) van de Amsterdamse gemeenteraad is ons eerste aanspreekpunt. We hebben de leden door middel van een brief geinformeerd over de problemen in Weesp.

We hopen dat de leden ons probleem op de agenda willen zetten. Zodra dat het geval is zullen we daar een inspraak op voorbereiden. Hieronder de brief aan de gemeenteraad: