Resultaten enquête april 2019

Afgelopen april hebben we via onze achterban en de wachtlijsten van de KDV’s belanghebbende gevraagd om een enquête in te vullen. De resultaten zijn inmiddels bekend bij de gemeente Weesp. Graag informeren we ook de lezers van Kleine Weespers.

Belangrijkste conclusie is dat er naast KDV ook een forse behoefte is aan BSO, we zullen in een komende enquête hier expliciet aandacht aan gaan besteden.

De ouders die hebben aangegeven wel een plek te hebben (de 14,1% hierboven) is gevraagd om wat extra informatie te leveren. Die antwoorden staan hieronder:

 • Vso en bso is net zo moeilijk
 • Goed initiatief mannen!
 • Ook BSO en VSO is een probleem
 • Ja, volgens mij zou het ook goed zijn de bso/Vso/tso behoefte te inventariseren.
 • Voor ons gaat het om een plek per Q12020, de bouw van onze woning is net gestart. Een meer exacte planning qua oplevering hebben we nog niet ontvangen. Naast een plek op het KDV staan we ook op de wachtlijst voor de BSO.
 • Ons kindje gaat nu naar een kdv in Almere. Bij mijn werk. Na de zomer gaat ze naar een gastouder, maar relatief ver van ons huis en niet op de route naar ons werk. Dit is m.n. voor mijn slechtziende man onhandig en voor mij; ik zal moeten halen en brengen.
 • Behalve kinderopvang is BSO ook een probleem
 • Geen inhoudelijke opmerking, maar wel een blijk van waardering voor Alex en Justus voor alle inspanningen om namens een grote groep ouders te zoeken naar oplossingen voor het kinderopvang probleem in Weesp.
 • Nee
 • 2 dagen opvang in totaal nodig. Voorkeur voor maandag, dinsdag, donderdag maar alle dagen zijn bespreekbaar voor ons
 • Wij zijn heel blij met jullie initiatief, we hebben onrust – net zoals veel andere ouders of er wel een plek beschikbaar komt.
 • Jullie zijn super goed bezig. Fijn dat jullie hier zo achteraan zitten!
 • Onze kinderen gaan beiden na de zomer naar school dus we hebben een minder groot probleem dan de mensen met echt kleine kids. Ik sta ook nog ingeschreven bij Kind en co eventueel voor NSO mogelijkheden.
 • Onze zoon is net geboren en ga bij Kidswereld de gegevens doorgeven en opnieuw vragen hoe het staan met de kans op opvang(die leek wel aanwezig toen ik dat in februari heb gevraagd)
 • Wij zoeken KDV vanaf augustus 2019
 • Begin dit jaar voor peuter van 3 wel aanbod gehad voor andere dagen, maar kon op werk andere dagen niet regelen. Vanaf dec ook baby ook wachtlijst
 • Wij hebben geen voorkeur welke dag het is
 • Zoon zit al op de locatie, waar ik de baby ook geplaatst wil hebben. Zoon komt ma di do. Ik ben bereid om naar 2 “drukke” dagen te gaan en een woensdag: mits dit om de week kan. Niet elke week. Dit is tot op heden lastig. Voordeel voor de opvang is, is dat er 2 kinderen minder op een “drukke” dag komen. Er is min of meer gezegd dat de baby met voorrang geplaatst wordt, omdat zoon ook al op DIE locatie zit
 • Onze inschrijving betreft een ongeborene, de gewenste dagen zijn voor ons nog niet echt duidelijk maar waarschijnlijk wel 2 per week.
 • Heel goed dat jullie je hard maken voor meer kinderopvang. De huizen zijn bizar duur in de markt gezet maar ervoor zorgen dat we ook met onze gezinnen daar goed kunnen leven is niet aan gedacht. De gemeente en projectontwikkelaars zouden zou moeten schamen! Begin dan niet zo’n project als je de juiste infrastructuur niet kan garanderen Zelfde vrees ik te gaan krijgen bij middelbare scholen, BSOs Dank is groot iig aan jullie vanuit ’t comité
 • 2 dagen in totaal nodig, voorkeur voor maandag, dinsdag, donderdag. Maar iedere dag is bespreekbaar
 • Is dit probleem ook zo groot voor toekomstige bso? Wordt dit ook meegenomen?
 • Super dit initiatief! Bizar dat hier nog geen voorzieningen zijn georganiseerd voor de jonge kinderen in een nieuwbouw wijk.
 • gaat voor ons pas in q1 2020 spelen. Dochter heeft dan alleen Bso nodig, zoon nog tot mei hele dagen, daarna ook naar school en dus alleen bso!
 • Dank voor dit initiatief
 • nvt
 • In plaats van maandag en woensdag, zouden we ook de dagen maandag en dinsdag kunnen afnemen.
 • Goedemiddag Alex en Justus! Allereerst mijn complimenten voor het starten van dit initiatief en voor jullie inzet. Ik vroeg mij tijdens het invullen van de enquête ook nog af of de leeftijd nog van belang is? Dit zegt wellicht iets over de doorstroming van plaatsen. Volgend jaar verhuizen wij (afhankelijk van de bouw) van Amsterdam naar Weesp. In mijn zoektocht naar kinderopvang in Weesp vond ik het jammer dat er nog geen kinderopvang of gastoudersplek is met een antroposofische invalshoek. Evenals dat ik het jammer vind dat er geen vrije school of school met montessori onderwijs is. Mijn eerste wens is dat er überhaupt een kinderopvang plek is voor onze dochter. Daarnaast ben ik benieuwd of er meer ouders zijn die hier behoefte aan hebben. Is Amsterdam en de rest van Nederland is dit namelijk wel een toenemende vraag. Hebben jullie deze wens eerder gehoord? Nogmaals dank voor jullie initiatief! Als wij op een andere manier nog een bijdrage kunnen leveren of wij jullie kunnen helpen, dan horen wij dat graag.
 • Alle dagen zijn welkom ook al is het maar 1 dag!
 • Voor vier dagen per week ingeschreven op twee KDV’s, maar 1 dag (vrijdag) aangeboden gekregen vanaf 1 nov op 1 van de twee. Ik heb een eigen bedrijf in Weesp dat vanaf sept noodgedwongen stil komt te liggen hierdoor, hoewel ik vanaf mijn 12e week zwangerschap sta ingeschreven. (baby wordt 27 mei gehaald).
 • Graag uitbreiding van zorgvuldige en gestructureerde kinderopvang zoals Kindergarden en Compananny.
 • Wij zijn flexibel in dagen. En zoeken opvang voor 3 dagen per week. Ik kon dit niet als optie aangeven en heb daarom alle dagen aangevinkt
 • Ik sta al bijna twee jaar ingeschreven als zoekende
 • We hebben een woning van AM fase 1B, dus vanaf ongeveer juli 2020 kdv nodig
 • De opvang mogelijkheden in weesp zijn echt heel stressvol vind ik. Heb je je kinderen eindelijk ergens onder gebracht. Bied het volgende drama zich alweer aan en dat is naschoolse. Vind het echt belachelijk dat het zo slecht geregeld is in weesp. Wel van alles aan huizen blijven vol bouwen, maar niet aan opvang denken vervolgens. Vond en vind het nog steeds heel stressvol en hebben nog steeds geen oplossing. Hoop dat dat zeer snel verandering in komt…
 • Ivm de internationale baan kunnen we helaas de dagen niet wisselen