BSO heeft ook Amsterdamse import nodig!

De oplopende wachttijden zijn niet alleen een probleem bij de kinderopvang, ook de buitenschoolse opvang begint krapper te worden. Deze week hebben we een leuk gesprek gehad met de Amsterdamse BSO organisatie Woest Zuid.

Woest Zuid kreeg veel vragen van ouders die naar Weesp trokken of ze mee wilde komen. Na een kort onderzoek bleek Weesp een geschikt gebied. Een van de initiatieven die Woest Zuid heeft ondernomen is het creeren van tijdelijke locaties in gebieden waar tijdelijk of structureel gebrek is aan goede BSO opvang. Denk hierbij aan gebieden als Amsterdam-Noord en Ijburg.

Door samen te werken met Wikkelhouse, kan ook snel een mooie plek voor de kinderen worden neergezet. Enige belemmering is het vinden van een plek en het snel krijgen van een vergunning. Hopen dat de gemeente snel kan schakelen!