Kleine Weespers reageren op GEM directeur Fred Langeslag

De Kleine Weespers hebben kort na de start het verzoek gedaan aan de consortium directie om in gesprek te gaan. Helaas is op die uitnodiging nog geen antwoord gekomen, wel zagen we 2 dagen later een interview met de GEM directeur in het Weespernieuws. In dit interview lezen we dat het tekort aan kinderopvangplaatsen niet te voorzien en plannen was.

Wij zijn het daar absoluut mee oneens, in het interview geeft de GEM aan dat ze twee acties ondernemen die de druk moeten verlichten:

Oplevering kinderopvang met 1 jaar vervroegen van 2024 naar 2023

Alle beetjes helpen natuurlijk maar dit betekent dat er in 2023 1200 woningen zijn opgeleverd. De capaciteit van deze locatie zal met de wachtlijst van 2019 reeds zijn gevuld. Daarnaast horen wij dat deze locatie slechts 300m² zal gaan beslaan.

Zoeken naar tijdelijke locatie nabij Weespersluis

Het zoeken naar tijdelijke locaties klinkt niet alsof er goed is gepland in een langjarig project als de Bloemendalerpolder. Het klinkt als paniekvoetbal naar aanleiding van onze acties. Wij hebben marktexperts gevraagd hoe het contact met de GEM en gemeente Weesp is verlopen. En of de bezwaren die worden opgevoerd gegrond zijn. Het zal niet verbazen dat dit niet het geval is. Hieronder een mailwisseling met XO Property partners waaruit blijkt dat er keuzes zijn gemaakt op basis van de belangen van de partijen aan tafel: de Gemeente & het Consortium GEM. De toekomstige bewoners zijn vergeten, tot 2 weken geleden.

Conclusie

De inspanningen van de GEM zorgen op geen enkele manier voor het verlichten van de problemen van bewoners. Wat echt zou helpen is het samenwerken met gemeente Weesp om minimaal 2000m² in te plannen voor de maatschappelijke functie van kinderopvang.