De afgelopen weken hebben we veel gesprekken gehad met de kinderdagverblijven in Weesp. Zowel Justus als ikzelf werken beide in de dienstensector. Het leuke van deze actie is dat we veel leren over de processen achter de schermen bij het runnen van een KDV.

Een belangrijke reden voor de huidige schaarste van personeel in de KDV’s is de wet IIK. De directeur van Kidswereld, Willy Verweij, had mij hier een paar weken geleden al een halve lezing over gegeven maar wilde dat graag ook live doen onder genot van een kop koffie. Deze wet vraagt aan ondernemers om 1 medewerker te plaatsen op elke 3 babies waar dat 3 maanden geleden nog 1 medewerker op 4 babies was.

Mijn eerste reactie was dat je met een beetje handige draaitabel toch een mooi rooster in elkaar kon draaien. Toen ik dat vroeg aan Willy kreeg ik meteen een hele stapel papier en roosters te zien, lang verhaal kort: het aanpassen van de babygroepen heeft veel impact om de gehele planning. Naast gedoe en administratieve lasten komt een fout Willy zo maar op een boete van duizenden euro’s te staan.

Na een leuk gesprek en rondleiding aan het statige pand op de Herengracht in Weesp deed Willy nog een klemmend beroep op mij en alle andere ouders op wachtlijsten. Kijk in het eigen netwerk of je mensen kent die werkzaam zijn of willen werken in deze sector, en dan natuurlijk het liefst die in de regio Weesp willen werken. Bij deze de oproep en een link naar de advertentie van Kidswereld.